Informatie

Geschiedenis film

Filmmaker Onno Gerritse heeft de documentaire “Dansen met Gehoornde Dames” zonder budget gemaakt toen bleek dat omroepen en fondsen niet in het verhaal geïnteresseerd waren. Nadat hij vier jaar lang de ontwikkelingen op de boerderij gevolgd had, ging de film in première op het Food Film Festival 2013. Daar eindigde de film in de top 3 van publieksfavorieten. Later dat jaar kwam de film in de top 10 van Film by the Sea, als enige documentaire tussen de grote speelfilms. Terwijl dat toch het derde grote filmfestival van Nederland is. Maar het meest bijzondere is nog wel de uitnodiging bij het ministerie van Economische zaken, waar het hele antibiotica management team aanwezig was. Kritische vragen werden verwacht van dierenartsen en wetenschappers, maar ook daar was men zeer lovend over de film en het verhaal. Wellicht heeft de film daarmee zelfs een positieve bijdrage geleverd aan het antibioticabeleid heden ten dagen.

DVD

Na meer dan 100 vertoningen op festivals, in filmhuizen en openbare en besloten gelegenheden is de tijd aangebroken voor een dvd van de film. Omdat de film met name ook interessant is voor het buitenland, is de film ondertiteld in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Net zo als de nabewerking van de film, zijn de kosten van de vertalingen geheel gesponsord door organisaties die de film een mooi voorbeeld voor de wereld vinden.

Vertoningen

De afgelopen twee jaar heeft de stichting Dansen met Gehoornde Dames veel ervaring opgebouwd met ideële/educatieve vertoningen rondom de film. Bent u geïnteresseerd in een ideële/educatieve vertoning neem dan contact op met de stichting: www.dansenmetgehoorndedames.nl Voor commerciële vertoningen kunt u een aanvraag doen bij: info@dancingwithhornedladies.com

Informatie film

  • Duur documentaire: 55 minuten
  • Producent: ZIEHET
  • Filmjaar: 2013
  • Ondertiteld in: Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans

Algemene leveringsvoorwaarden